Hvordan få et forbrukslån på dagen?

geld-streit-colourbox

Et forbrukslån er kanskje den kjappest og enkleste løsningen å ty til dersom det kniper på økonomien. Mange finansieringstilbud gir deg svar på dagen og i de aller fleste tilfeller kommer pengene i løpet av et par dager.

Ulike tilbud

På internett finnes det et flust av tilbud å velge mellom og det er ikke alltid like enkelt å velge riktig. Derfor er det viktig å undersøke nøye før du legger inn en søknad om lån på dagen. Forskjellene ligger ofte i hvilke betingelser som gjelder for lånet. Noen lån krever at du betaler tilbake pengene over en kort tidsperiode på 1-3 år. Disse såkalte «mikrolånene» er ofte bare på opptil 20 000 kroner. Her er responstiden ganske kjapp – i noen tilfeller kan pengene komme på konto samme dag dersom du søker før klokken 12.00.

Mange selskaper samarbeider med flere banker som kjemper om å gi deg de beste lånevilkårene. Axo Finans er et slikt eksempel. De samarbeider med blant annet DNB, BankNorwegian og Resurs Bank.

Fordeler

Fordelene med å få et lån på dagen er mange. Ikke alle utgifter kommer når det passer best. Plutselig dukker det opp noen billige flybilletter, EU-godkjenningen på bilen ble dyrere enn forventet, eller at tannpinen du har hatt en stund må fikses. Da er det kjekt å kunne låne mindre beløp raskt og enkelt.

Hvem kan få lån på dagen?

Business man with check boxes over navy blue background

Alle som trenger et forbrukslån kan søke om det, men for å få innvilget søknaden må man være over en viss alder, der den vanligste aldersgrensen er 20 år. I tillegg må man i de fleste tilfeller ha en egeninntekt høyere enn en oppgitt sum. Denne summen varierer fra bank til bank.

Har man betalingsanmerkninger kan det være vanskeligere å få innvilget lånet. Det er likevel ikke umulig, og det er opp til banken å bestemme om de da vil godkjenne søknaden din eller ikke. Dersom man har sikkerhet i for eksempel bolig eller bil er sjansen for å få et lån på dagen mye større.

Skal du søke om et forbrukslån er det viktig å planlegge nøye. Det kan være fristende å låne store summer og motta pengene kjapt, men man må huske på de høye rentene. Gjør man en dårlig vurdering av sin finansielle situasjon kan et forbrukslån fort bli en økonomisk byrde.